How to attach a link within your discussion

SAMSAM Posts: 1,620Member
I have failed the T@B Forum "link" too many times.  Am I wrong to try and paste it into the url box that comes up when you select the link icon?  Whenever I do that, I get a http and a https.  What am I doing wrong?
Sharon and John - Cleveland Heights, Ohio. Blue and Silver 2017 CSS towed by a 2015 Salsa Red Toyota Sienna

Comments

  • ScottGScottG Posts: 1,766Moderator
    @SAM, I took a look at your recent post with the broken link. I think the problem--as you noted--is that the address in the url box is "http://https//..."

    Any address should only start with one of these or the other. You may have left the default http in place when you pasted in your link.

    Regardless, if you are simply pasting a full link into a post, I don't think you even need to twiddle with the link icon. The http automatically identifies what you have pasted or typed as a hyperlink (just like it did in my first sentence...) 

    If I understand correctly, the link icon is for when you want to do something like this!
    2015 T@B S
  • SAMSAM Posts: 1,620Member
    So don't bother with the link icon, just copy and paste into the body of the discussion.  OK.  Thanks!
    Sharon and John - Cleveland Heights, Ohio. Blue and Silver 2017 CSS towed by a 2015 Salsa Red Toyota Sienna
  • VernaVerna Posts: 4,393Administrator
    @SAM, I tried to fix your link but it still doesn’t work.  Hummmmmm......I’m terrible with links, too. I think it might be Vanilla’s dislike of all things Apple 
    Verna, Indianapolis, Indiana; 2014 T@B S M@X, white/red, INDIANA  H@@SIER; towed by 2015 Toyota Tacoma V6 TRD 4x4; T@B Administrator
  • MarcelineMarceline Posts: 191Member
    Verna said:
    @SAM, I tried to fix your link but it still doesn’t work.  Hummmmmm......I’m terrible with links, too. I think it might be Vanilla’s dislike of all things Apple 
    I don't know why @SAM 's link didn't work, but I think this is the unit he's pointing to:
    https://www.amazon.com/Viair-00073-Heavy-Portable-Compressor/dp/B0012WHBSO

    San Francisco Bay Area
    2013 CS-S us@gi
    Battered but trusty 3.5l V6 Hyundai Santa Fe
  • SAMSAM Posts: 1,620Member
    Well, my link is identical to Marceline's and mine does not work and it was from a Dell PC, Verna!  Scott said to just copy and paste into the body of the comment, but I still want to know how to use the link icon.
    Sharon and John - Cleveland Heights, Ohio. Blue and Silver 2017 CSS towed by a 2015 Salsa Red Toyota Sienna
  • MarcelineMarceline Posts: 191Member
    SAM said:
    Well, my link is identical to Marceline's and mine does not work and it was from a Dell PC, Verna!  Scott said to just copy and paste into the body of the comment, but I still want to know how to use the link icon.
    When I point my cursor at your link and click "copy link address" (instead of just clicking on your link) it shows this as your link when I paste it into notepad:

    http://https//www.amazon.com/Viair-00073-Heavy-Portable-Compressor/dp/B0012WHBSO

    For some reason there's an extra "http://" at the beginning.
    I don't know why this is.
    San Francisco Bay Area
    2013 CS-S us@gi
    Battered but trusty 3.5l V6 Hyundai Santa Fe
  • SAMSAM Posts: 1,620Member
    I originally copied and pasted into the link address box and it then showed up like that.
    Sharon and John - Cleveland Heights, Ohio. Blue and Silver 2017 CSS towed by a 2015 Salsa Red Toyota Sienna
  • FreshaireFreshaire Posts: 43Member
    Thanks to @db_cooper, @SAM, and @Marceline .  Your suggestions give me a great starting point.
    2015 T@b 320S Maxx Outback, aka "Alie Cat"
    TV:  2012 Honda Ridgeline

    Alice
    Crozet, VA
  • MarcelineMarceline Posts: 191Member
    SAM said:
    I originally copied and pasted into the link address box and it then showed up like that.
    When you use the link address box menu option, it automatically fills in the "http://" at the beginning, so if you don't erase that "http://" before pasting your link you end up with "http://https//....."


    San Francisco Bay Area
    2013 CS-S us@gi
    Battered but trusty 3.5l V6 Hyundai Santa Fe
  • SAMSAM Posts: 1,620Member
    Ok, thanks.  Next time!
    Sharon and John - Cleveland Heights, Ohio. Blue and Silver 2017 CSS towed by a 2015 Salsa Red Toyota Sienna
  • ColoradoJonColoradoJon Posts: 212Member
    @verna - You fixed SAM's link but left out the colon just after http.  Should be http://, not http//

    :)

    (the text in the post is correct, its the underlying link that is missing the colon)
    Jon & Angela | Florissant Colorado | 2017 Outback S
  • SAMSAM Posts: 1,620Member
    I fixed it by copying and pasting Marceline's link.  Geesh!
    Sharon and John - Cleveland Heights, Ohio. Blue and Silver 2017 CSS towed by a 2015 Salsa Red Toyota Sienna
  • ColoradoJonColoradoJon Posts: 212Member
    lol!  Nice work, @SAM  :)
    Jon & Angela | Florissant Colorado | 2017 Outback S
  • ScottGScottG Posts: 1,766Moderator
    SAM said:
    Well, my link is identical to Marceline's and mine does not work and it was from a Dell PC, Verna!  Scott said to just copy and paste into the body of the comment, but I still want to know how to use the link icon.
    The link icon is for when you want to make a word or phrase of plain test into a hyperlink. See the example in the last sentence of my post above.

    In that case, I highlighted the word "this" then used the link icon to assign the address "https://tab.nucamprv.com/"

    Now when you click the hyperlinked word, you go directly to the nuCamp web site!

    Of course, just pasting a link into the body of your text work equally well. This link icon just allows you to polish the presentation a bit and reduce the clutter created by sometimes long web addresses. 

    2015 T@B S
  • VernaVerna Posts: 4,393Administrator
    edited October 2017
    Link

    I tried this same thing a dozen times yesterday and couldn’t get it to work. It worked the 4th time today!

    Thanks, @ScottG
    Verna, Indianapolis, Indiana; 2014 T@B S M@X, white/red, INDIANA  H@@SIER; towed by 2015 Toyota Tacoma V6 TRD 4x4; T@B Administrator
  • SAMSAM Posts: 1,620Member
    edited October 2017
    =) Thanks for that Scott!  There is hope now =) =). Now I need to learn to use the emoticons!
    Sharon and John - Cleveland Heights, Ohio. Blue and Silver 2017 CSS towed by a 2015 Salsa Red Toyota Sienna
  • ScottGScottG Posts: 1,766Moderator
    I only recently discovered the hyperlink function myself, but have been putting it to good use!

    However, I'm committed to staying "old school" with my smilies...  :-)
    2015 T@B S
  • ericnlizericnliz Posts: 3,896Member
     :s ;)  
    2016 T@B MAX S-aka: WolfT@B
    TV: 2006 Chevy Avalanche LT Z71 aka: WhiteWolf, or 1972 Chevy Custom10 P/U aka: SnarlingWolf
    Spokane, Wa.
    Eric aka: Lone Wolf  


  • ScottGScottG Posts: 1,766Moderator
    Verna said:
    ...
    I tried this same thing a dozen times yesterday and couldn’t get it to work. It worked the 4th time today!
    ...
    I have noticed the hyperlink feature seems to be a little wonky, particularly if you make a mistake and then try to edit it. In those cases I resort to just starting over.

    I haven't really had the inclination to try and figure out its mysteries. It seems to work fine most of the time.
    2015 T@B S
Sign In or Register to comment.